
- افزایش 2.95 درصدی قیمت پایه آب + 8 درصد افزایش مالیاتی جدید (HST)
- افزایش ؟ قیمت پایه گاز+ 8 درصد افزایش مالیاتی جدید (HST)
- افزایش متوسط 9 درصدی هزینه های بیمه دارویی – درمانی مکمل
- افزایش 8 درصدی قیمت بنزین با افزایش مالیاتی جدید (HST)
- افزایش هزینه شارژ آپارتمانی متوسط 7-12 درصد
در مقابل تمام اینها فقط حداقل حقوق از ساعتی 9.5 دلار به 10.25 افزایش یافت. (اینجا)
همه اینها در مملکتی اتفاق میفته که نرخ تورم 2.5 درصده (اینجا) و بهره های بانکی هم همین حول و حوش هستند. حقوق کسی هم این وسط اتوماتیک اضافه نمیشه، مگه اینکه یا کارشو عوض کنه یا اون سازمانی که کار میکنه قوانین اختصاصی خودشو داشته باشه. خبر خوش هم اینکه قراره در سال 2011 مالیات بر درآمد هم بره بالا تا Tax Payer های عزیز حالشو ببرن (اینجا). اینم بگم که شهردار جدید تورنتو قول داده که امسال نرخ بلیط مترو اتوبوس (که هر روز صبح تو rush hour خرابه!) رو امسال اضافه نکنه، به جاش احتمالا هزینه جمع و دفع زباله بالا خواهد رفت (اینجا). ضمنا خوانندگان ایرانی بد نیست بدونن اینجا در رسانه ها از لغاتی مانند "شهروند" یا "مردم" تقریبا استفاده نمیشه و مقامات دولتی و خبری از عبارت "مالیات دهنده" یا Tax Payer استفاده میکنند که خوب خیلی هم واقعی تره. سال پردرآمدی براتون آرزو میکنم.
۱۳ نظر:
وای حالا این کانادایی ها چیکار کنند، اصلا بلیط بگیرند با کله بیاند ایران بشند "شهروند" ایران.
جمع کن بساطو
حداقل نرخ دستمزد حدود 8 درصد افزایش یافته، ضمن اینکه باید دید که حقوق به طور متوسط چقدر زیاد شده. یادمون هم نباید بره که دنیا در دوران بی سابقه بحران اقتصادی بعد از سال 1930 قرار داره.
پس این سوژه ای که تو نظرم بهت دادم و قرار بود درموردش بنویسی چی شد؟ منظورت از سوژه چی بود دقیقاً؟
اولا که دوشنبه گذشته دلگیرترین بوده نه مایوس کننده ترین، نگاه کردن به دیکشنری هم بعضی وقتا بد نیست. ثانیا: خوبه که قفط 100 روز در کانادا بودید و این نتیجه گیریهای درخشان کامالا غلط را کرده اید. حالا که شما اومدی و با اینجا آشنا شدی خوب برگرد که قدر اونجا رو هم خوب میدونی، جا هم برای اونایی که مثل شما نیستند خالی میشه.
من نمیدونستم کانادا انقدر کفن پوش داره! کانادایی بودین چی میشدین دیگه!
جواب اون آقایی که گفت کاناداییها بلیت بگیرن بیان ایران: بذار عمو سام این تحریمهای کوفتی رو ورداره، ببین چه جوری با کله میان. هنوز خیلیهاشون تو حسرت زندگی دوبی شون هستن که بر باد رفت.
بسیار عالی
از ادبیاتت در پاسخهات معلوم شد که منفی بافیهات از کجام میاد. درضمن ما کانادایی هم هستیم و افتخار هم میکنیم.
کار هرکسی نیست که از شرایط عالی استفاده درست ببره.
۱- آقای مهندس، شما تورو سر جدت با اقتصاد کاری ناداشته باش! میدونی که اون خرجی که تو دوران کریسمس میشه جای دوری نمیره و اشتغال در بخش بازرگانی و خدمات تولید میکنه، همونطور که همهٔ فروشندهها تو ایران روزهای پیش از نوروز بهترین دوران سالشون هست، اینجا هم بجای شب نوروز کریسمس بهترین دوران سال برای فروش هست. واقعاً تعجب بر انگیز هست که شما از وقتی امدی کانادا به این کشفیات مفتخر میشی!
۲- مطلب اون دوستمون رو هم درمورد استفاده از دیکشنری تایید میکنم. وقتی چیزی رو به یک زبون دیگهای میخونی، یه احتمال ۱ در صد هم در نظر داشته باش که ممکنه درست نفهمیده باشیش!
۳- خدا وکیلیش فرق تهران و دوبی رو میدونی چی هست؟
مینا
من خیلی خوشحال شدم که فهمیدم این نوشته ها نظر خوانندگان کانادایی رو هم جلب کرده. من هم باید کم کم به فکر خرید یک پرچم کانادا برای سقف ماشینم باشم.
مینا جون، شما خانوما واقعا استاد ربط دادن چیزهای بی ربط هستین!
1. یک متخصص کردیت که در بانک CIBC کار میکنه بر اساس امارهای داخلی خودشان به بنده فرمودند که کانادایی ها (بهتره بگیم آدمهای مقیم کانادا) بیشترین بدهی رو در تعطیلات سال نو بالا می آورند و واسه همین هم بانک ها بیشترین پیشنهاد افزایش سقف اعتبار (credit limit) رو در ژانویه و فوریه ارائه میکنن که طرف رو بیشتر تو بدهی فرو ببرن!
2. چشم. از این به بعد بیشتر دقت میکنم.البته یاس خیلی با افسردگی فرقی نداره
3. کانادایی از خداشه بره جایی که پول قلمبه در بیاد و از مامور مالیات هم خبری نباشه. من کلی شرکت مهندسی کانادایی میشناسم که محصولاتشون فقط میره خاورمیانه که قبلا ایران هم میرفته. ولی حالا مجبورن به عموسام بگن چشم و از بازار ایران چشم پوشی کنن. اونایی که واردن میدونن که تا همین چند سال پیش شرکت هایی نظیر Hatch و SNC-Lavalin چه پروژه های نون و آبداری تو ایران داشتن. از این نظر تهران و دوبی و ریاض هیچ فرقی براشون نداشته.
حرف از پروژه نون و آبدار میزنی در خاورمیانه، آیا انتظار داری یک نظام سرمایه داری به دنبال پروژه نون و آبدار نباشد؟ همه بحث بر سر "سطح زندگی" است، یعنی همون چیزی که مارو به اینجا کشونده. البته نیاز به گفتن نیست که در رنکینگ های "کیفیت زندگی" که هر ساله توسط سازمانهای معتبر تهیه میشه کانادا کجاست و این مدینه های فاضله شما کجا؟
حداقل کانادا رو با هم سطح های خودش مقایسه کن.
مونا
Chi shod? To ham doshanbeh Abi mondi? Canada dareh kosh migzareh ya mordi?
ارسال یک نظر